Naša zgodovina

logo swiss-made-kava-lasemeuse

Začetki La Semeuse

Marc Bloch je leta 1900 ustanovil družbo La Semeuse, specializirano za uvoz in distribucijo olja iz arašidov. Leta 1916 je umrl za Francijo na balkanski fronti. Njegova mlada vdova, Hortense, je prevzela vodenje podjetja. Ne samo, da je zagotovila potrebno rast za razvoj podjetja, ampak je tudi razširila svoje dejavnosti z razvojem praženja kave.

kava la semeuse huilerie_camion

Težka leta

Leta 1938 sta oba Blohova sina, Henri in Jean, vstopila v družinsko podjetje. Ko je izbruhnila vojna, se za uvoz arašidovega olja uporabljajo kvote, moški delavci so mobilizirani. La Semeuse gre skozi ta leta z vsemi težavami in skrbmi, ki si jih lahko predstavljamo. Po vojni so se stališča in potrebe spremenila: trgovina se mora premakniti v smeri drugih metod. Soočeni s krizo, se bratje Bloch odločijo ločiti. Jean, ki mu pomaga žena Huguette, ostaja sam na čelu podjetja. Opusti predelavo arašidov in vso svojo energijo in dinamiko nameni uvozu, praženju in distribuciji kave.

Obnovitev

Po študiju političnih znanosti in delu v številnih državah proizvajalkah kave, se leta 1976 družinskemu podjetju pridruži ustanoviteljev vnuk Marc. Leta 1982 prevzame vodenje podjetja od svojega očeta.

kava la semeuse semeuse_batiment

Maja 2015 La Semeuse menja lastnika!

Marc Bloch, ki je vnuk ustanovitelja La Semeuse, se umakne iz vodstva podjetja in ga preda družini Bihler iz Neuchâtela, lastniku skupine Choco Diffusion in več blagovnih znamk, kot je Goldkenn. To je odlična novica, ki dolgoročno zagotavlja kontinuiteto in vrednote kave La Semeuse. Nicolas Bihler prevzame funkcijo predsednika uprave v La Semeuse.